Unieke beleving van tegels

ID-Virtual Reality

Bij virtual reality (VR) creëert men een virtuele werkelijkheid. Door de zintuigen te manipuleren ervaart men deze schijnwerkelijkheid als een nieuwe realiteit waarin het mogelijk is om rond te bewegen/bekijken in deze realiteit. Men ziet, en beleeft deze nieuwe wereld om zich heen.

Met VR maakt u bij ID-Tiles een virtuele wereld waarin uw tegelkeuze nog intenser beleefd wordt. De ervaring leert dat een tegel-VR van toegevoegde waarde is bij het overbrengen van een sfeer, gevoel of beleving. VR geeft daarnaast een verhoging van de communicatie en interactie met klanten. Door een VR-toepassing te gebruiken zorgt ID-Tiles ervoor dat de klant nieuwe ruimtes kan verkennen vanuit de eigen huiskamer. Betekent dat dan meteen het einde van de klassieke tegelshowroom? Nee, er zijn juist unieke mogelijkheden om met VR in de showroom meer toegevoegde waarde te genereren. Dat is ook precies de reden dat onze tegels die in de moodwalls te zien zijn, ook in VR te bewonderen zijn. Wanneer een klant bij ID-Tiles binnenwandelt wordt er veel waarde gehecht aan een unieke customer experience. Deze wordt geleverd door onze storemangers in de showroom welke onmiskenbaar aanwezig zullen zijn met het aanleveren van nuttige tegelinformatie. Dit gepersonaliseerde element wordt middels de VR ook toegepast tijdens het showen van de legpatronen, kleuren en formaten van verschillende wand- en vloertegels in verschillende belevingsruimtes.

Tegelbeleving

De ID-Tiles Virtual Reality is simpelweg gezegd een configuratietool waarbij ID-Tiles aan de hand van een aantal levensechte renders (digitaal gemaakte beelden van bijvoorbeeld een volledig aangeklede woonruimte), de klant laten kiezen uit een stijl die het dichtst aanleunt bij zijn of haar eigen interieur. Dat kan klassiek of modern zijn, Scandinavisch, een flat, een doorzonwoning, boerderij of cottage, noem maar op. De VR geeft klanten dus een zeer realistisch idee en beleving hoe hun keuze er in de ware ruimte zal uitzien, en wat er allemaal mogelijk is. Bovendien zijn er in de VR’s ook push pins (icoontjes) aanwezig. Eenmaal klikkend op de push pin, krijgt u alle informatie te zien die op die tegel van toepassing is. Onder meer de prijs per vierkante meter, de technische specificaties van een tegel, legpatronen, kleurenopties en extra formaatopties. Tot slot kan de klant ook voorkeuren opslaan en deze toe mailen of via de telefoon verzenden.

Extra mogelijkheden

Bij ID-Tiles kunt u de gecreëerde virtuele ruimtes bekijken op een computerscherm, touchscreen, projecteren naar een TV-scherm of doorsturen naar een VR-bril. Zet u die VR-bril op, dan kan men letterlijk in de geconfigureerde 3D ruimte gaan rondwandelen (we noemen dit ook wel toeren, het “hoppen” naar verschillende ruimtes). Vrijwel elke smartphone die vandaag de dag uit de fabriek komt, is geschikt voor VR. Doordat de beeldschermresolutie en rekenkracht van smartphones alsmaar verbetert, zullen virtual reality-ervaringen ook steeds sterker worden. Dat is prettig, aangezien niet iedereen een Oculus Rift of Google Cardboard in de auto zal hebben liggen, maar de meeste consumenten wel een mobiel apparaat hebben. Daarmee hebben ze eigenlijk een virtuele wereld binnen handbereik.

Binnen een VR kan ook een calculatie-module worden opgeroepen. De ervaring leert dat het voor een klant soms lastig in te schatten is hoeveel vierkante meter er precies nodig is. Dan hebben we het nog niet eens over het snijverlies wat optreedt bij het verwerken van tegels. Om alle bovenstaande te kunnen beleven hoeft u eigenlijk maar twee dingen te doen. Eén naar de dichtstbijzijnde store van ID-Tiles te rijden en twee; uw mobiele telefoon paraat houden. Mocht u onverhoopt deze vergeten of er uberhaupt geen gebruiken, in onze stores staan TV-schermen zodat u toch dezelfde ervaring kunt meemaken.

 

Contact met ID-Tiles

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak inplannen om eens rustig onze moodwalls te ervaren en proeven? De koffie staat uiteraard klaar.

Neem contact op